5 slimme skincareregels voor als het seizoen wisselt | Fashionchick

2022-10-02 09:04:23 By : Ms. Nerissa Yang

Is het echt nodig om je huidverzorging per seizoen te wisselen? Het korte antwoord: het hoeft niet, maar het kan soms wel nodig zijn. Met de overgang van de zomer naar de herfst vervang je je teenslippers voor regenlaarzen, ruil je ijskoffie in voor een latte en verwissel je stranddagen voor gezellig avondjes thuis. En ook je huid kan behoefte hebben aan een andere beautyroutine.

Wat in de zomer het beste voor je huid werkte, kan veranderen wanneer het buiten kouder, regenachtig en winderig wordt. Welk seizoen het ook is, je huid past zich voortdurend aan interne en externe veranderingen aan. Goed kijken en 'luisteren' naar je huid is belangrijk omdat je dan snel kunt herkennen of je huid krijgt wat het nodig heeft. Met deze vijf 'regels' kun je checken of je huid op de goede weg is voor het komende seizoen.

Een trekkerig gevoel, schilfertjes, droogtelijntjes en meer puistjes, kunnen signalen zijn dat je huidige huidverzorgingsroutine niet goed meer werkt en dat er verandering nodig is. In de zomer heb je waarschijnlijk wat meer lichtgewicht producten gebruikt of gewoon minder producten. Nu de temperaturen dalen en je sunkissed tint verandert in een doffe huid met pigmentvlekjes is het tijd om wellicht wat andere producten toe te voegen. Het is niet alleen je garderobe die verandert, ook je huidverzorging heeft een mini-make-over nodig.

In de zomervakantie was een mascara en lipgloss voldoende (of liep je lekker wekenlang naturel rond) maar nu je weer aan het werk bent, gebruik je waarschijnlijk meer make-up. Dat moet er natuurlijk ook weer af. In de zomer was een frisse reinigingsgel prettig, ook omdat het de talgproductie onder controle hield. Voelt je huid minder vet aan omdat er minder talg wordt geproduceerd, dan kun je nu overstappen naar een crème- of oliereiniger. Die is iets meer voedend voor je huid en ideaal om 's avonds alle make-up en (lucht)vervuiling te verwijderen. Dat doe je met deze gezichtsreinigers bijvoorbeeld:

Skincare Triple-oil Balm Make-up Remover And Cleanser

Redness Solutions Soothing Cleanser Gezichtsreiniger - Kalmeert Roodheid & Irritatie

Nourishing Omega-Rich Cleansing Oil - gezichtsreiniger

Le Lait Reinigingsmelk Tegen Vervuiling

Double Nettoyant Double Cleanser Balm-in-Oil

Cleansing & Toning Velvet Cleansing Milk

Hoe minder laagjes op je huid, hoe beter dat aanvoelde op de soms zweterig warme dagen. Naast het gebruik van een moisturizer kun je nu een hydraterend serum toevoegen. Deze bevat actieve stoffen die dieper in de huid kunnen doordringen en het vochtniveau van je huid een boost geven. Dit helpt direct om droogtelijntjes te verminderen of zelfs helemaal te laten verdwijnen. Breng het serum aan voor je dag- of nachtcrème, niet erna want dan wordt het niet goed opgenomen door je huid. Met deze serums zul je snel resultaat zien: 

Hydra Beauty Micro Sérum Hydraterend Verstevigend Intens

Benefiance Wrinkle Smoothing Contour Serum

Super Aqua-serum Intense Hydration Wrinkle Plumper

Estée Lauder | ICI PARIS XL

Advanced Night Repair Synchronized Multi-recovery Complex Anti-aging Serum - Gezicht - 50 ML

Bergman Beauty Care | ICI PARIS XL

Skin Care / Serum Bergman Aqua Injection

In de zomer kan een verzorgende crème met SPF voldoende zijn voor je huid, vooral als de luchtvochtigheid hoog is, zoals in de zomer vaak het geval is in Nederland. Een moisturizer die iets voedender is, zorgt voor een beschermend laagje in de herfst en houdt het vocht in je huid beter vast. Naast het gebruik van een hydraterend serum is een upgrade van je moisturizer dan geen slecht idee. Voor een vochtboost stap je over naar deze producten:

Nimya By Nikkietutorials | de Bijenkorf

Where It All Starts Cream - dagcrème

Age Protect Vitality Moisturiser 55ml

The Perfect Cream Multi-Tasking Moisturizer 50ml

Vitamin B, C and E Moisturizer 50ml

Estée Lauder | de Bijenkorf

DayWear Anti-Oxidant 24H-Moisture Crème SPF 15 - normale/gecombineerde huid - dagcrème

Paula'S Choice | de Bijenkorf

Defense Nightly Reconditioning Moisturizer - nachtcrème

Retinol is volgens veel huidexperts 'de gouden standaard' tegen huidveroudering, zonneschade, pigmentvlekjes en een doffe huid. Helaas kan het je huid ook gevoeliger maken. Voor zonlicht bijvoorbeeld, maar ook voor schilfertjes, irritaties en roodheid. Vaak wordt daarom afgeraden om retinol in de zomer te gebruiken of in ieder geval flink te verminderen. Nu het minder zonnig is, kun je weer langzaam retinol toevoegen aan je huidverzorgingsroutine. Doe dit bij voorkeur 's avonds voor het slapengaan, gecombineerd met een voedende nachtcrème. Je begint met een avond per week, kijkt hoe je huid daarop reageert en van daaruit kun je de frequentie opvoeren. Deze retinolproducten krijgen je doffe en vlekkerige huid weer op de rit:

Paula'S Choice | Paula's Choice

Retinol Beauty In A Bag - verzorgingsset

Mini Youth Retinol Oil Concentrate 15ml

Retinol Youth Renewal Night Cream 50ml

0.3% Retinol with Vitamins and Hyaluronic Acid Serum

Retinol Ceramide Capsules Line Erasing Night Serum

Na de zomer zie je niet alleen droogtelijntjes verschijnen, maar is je huid wat doffer en vallen ook ineens pigmentvlekjes op. Met behulp van lichte en gedoseerde - dus niet te vaak - exfoliatie kun je dit aanpakken. Voorbeelden hiervan zijn AHA- en BHA-zuur die dode huidcellen verwijderen en helpen om pigmentvlekken minder zichtbaar te maken voor een frisse, egale huid met een mooie glow. Heb je last van puistjes, mee-eters en grove poriën? Ook dan is exfoliëren een goed idee: het verwijdert de dode huidcellen die de talg vasthouden in de poriën. AHA- en BHA-zuur stimuleren daarnaast de celvernieuwing, zodat die glow makkelijker naar boven kan komen. Dit is een aantal van onze favoriete zuurtjes:

Yo Glow Aha & Bha Facial Enzyme Scrub

Paula'S Choice | Paula's Choice

Skin Perfecting 8% AHA Lotion Exfoliant

Doctor Refine Rx Aha Peel Pads 100ml

Phyto-AHA Radiance Peeling Mask 50ml

Paula'S Choice | Paula's Choice

Tips om je onderkin minder zichtbaar te maken met make-up

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees ook Zó kies je contactlenzen die bij je stijl passen Beauty Lees ook Krullend haar? Deze tips veranderen je leven Beauty Lees ook Gevlekte of verkleurde nagels? Dit kun je eraan doen Beauty Lees ook Hulp voor onhandelbaar haar na de zomer Beauty Altijd up to date? Ontvang regelmatig stijladvies, tips en heel veel mode inspiratie Je bent er bijna... er is een mail gestuurd met een linkje. Als je daarop klikt ontvang je wekelijks onze Fashionchick updates. Er gaat iets mis. Probeer het later nog een keer.

Zó kies je contactlenzen die bij je stijl passen

Krullend haar? Deze tips veranderen je leven

Gevlekte of verkleurde nagels? Dit kun je eraan doen

Hulp voor onhandelbaar haar na de zomer

Ontvang regelmatig stijladvies, tips en heel veel mode inspiratie

Je bent er bijna... er is een mail gestuurd met een linkje. Als je daarop klikt ontvang je wekelijks onze Fashionchick updates.

Er gaat iets mis. Probeer het later nog een keer.

Fashionchick verandert de manier waarop wij mode shoppen. Zoek, vind, vergelijk en koop items van honderden webshops op één plek.